Kamer huren

Of je nu een kamer huren gaat vanwege nieuwe studie, al studeren bent op zoekt naar een andere studentenkamer of andere woonruimte, altijd is het een belangrijke nieuwe stap in je leven.

Om de zoektocht naar je ideale nieuwe kamer eenvoudig te maken, vind je hier vele kamer huren tips van een voormalig student!

“Het kamer huren aanbod bespaart veel geld”

Bekijk direct het kamer huren aanbod (kamer te huur aanbieden ook mogelijk!)

Of de hier aangeboden kamertjes, ook studentensteden

En deze landelijke grote kamer aanbieder, uitgebreid online aanbod

Hou je van gemakkelijk? Kijk voor eenvoudig bij de linken hierboven!

 

Studentenkamer huren:
Als je in een grote studentenstad gaat studeren, schrijf je dan direct in voor een betaalbare kamer. Een kamer huren voor € 250, 300 of 350 euro kan prima, zelfs in grote steden als Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Leiden.

In Groningen, Dronten en Wageningen kun je zeker een ruime kamer huren voor weinig geld per vierkante meter (p/m2), inclusief kosten gas water en licht.

Kamer huren tips:
Altijd is het goed vooraf een lijstje op te stellen met punten waaraan jouw nieuwe kamer moet voldoen. Schrijf op hoe jouw ideale kamer en woonomgeving eruit ziet. Pak een papier en laat je gedachten helemaal gaan, schrijf al je kamer wensen op zonder beperkingen. Dit mag je vervolgens best een aantal komende weken uitwerken, begin er daarom op tijd mee en vul het telkens aan wanneer je iets bedenkt. Bedenk ook wat je absoluut niet wil en schrijf dit ook apart op.

En laten we gelijk eerlijk zijn; het ideale plaatje van de door jouw bedacht kamer is met een beperkt budget waarschijnlijk niet haalbaar. Dit geeft ook niet, maar je weet nu wel welke kamer je het liefst zou willen huren. Om het realistisch en betaalbaar te maken, ga je wensenlijst opdelen.

Kamer huren grote stad Nederland
Extra tips voor het vinden van woonruimte in jouw studentenstad hebben we hier verzameld. Kijk bijvoorbeeld hoe je succesvol zoekt in Gemeente Enschede.

Ontdek zo je ideale kamer
Kruis eerst aan wat jouw nieuwe kamer minimaal aan moet voldoen. Wat heb je echt nodig om prettig te kunnen studeren en wonen. Den bijvoorbeeld aan plaats voor een bed, bureau en opbergkast. Ook moet de huur van de kamer betaalbaar zijn met je studentenbudget.
Vervolgens kies je punten van je lijstje die niet noodzakelijk, maar wel heel prettig zijn. Zaken als een eigen douche, wc en kookgelegenheid kunnen heel prettig zijn, maar niet altijd noodzakelijk.

Ten slotte blijven als laatste de huurwensen over die ervoor zorgen dat je heel prettig en leuk kunt wonen, maar verre van noodzakelijk zijn. Bijvoorbeeld een kamer aan de gracht in het centrum met een dakterras op het zuiden met uitsluitend leuke en knappe medestudenten. Je begrijpt wel wat ik bedoel ;-) .

Richt je hier in de zoektocht naar je nieuwe studeerkamer niet volledig op deze extra wensen. Als je nieuwe kamer straks aan 1 of 2 van deze punten voldoen, ben je dit bewust en geniet daar dan ook echt van!
Je zult merken dat je mogelijk minder eisen stelt aan je studentenkamer dan je eerst dacht. Dit inzicht helpt je enorm bij het vinden van een kamer die voldoet. Prettig, omdat het aanbod gering is en de vraag groot. Als je weet wat je echt wil, kun je ook snel beslissen wanneer je een kamer aangeboden wordt.

Kamer huren advies om in overweging te nemen
Plaats van je kamer
De plaats van de kamer is uiteraard het uitgangspunt. Als je studeert in Utrecht, valt een kamer in Groningen waarschijnlijk af. Maar sta je ook niet blind op de plaats zelf. Ook een aangrenzende gemeente kan uitkomst bieden, met vaak meer ruimte tegen lagere maandelijkse huursom. Hetzelfde principe geld voor een kamer huren in studentensteden als Amsterdam, Den Haag, Utrecht Rotterdam, Zwolle en Eindhoven.

Hoe wil je wonen (dus leven!)
Denk na over hoe je wil wonen en huren. Er zijn vele mogelijkheden, het ene spreekt je aan dan het andere. Bedenk hoe je het liefst wil wonen, dit bepaalt ook hoe je leeft! Enkele veel voorkomende studentenkamer huurvormen:
- Eigen studio huren (alleen of samen)
- Kamer in een appartement met medebewoner(s)

- Een kamer in eengezinswoning delen met anderen
- Huisvesting in een studentenhuis, vaak centrale activiteiten
- Huren van een kamer waarbij je inwoont bij de verhuurder
- Grote gecombineerde studentenvoorzieningen in flat of complex
- Huren van een kamer op campus, wonen tussen studiegenoten
- En zo zijn er nog vele huurvormen meer…
Waarschijnlijk zie je jezelf op die ene omgeving al zo wonen en moet je aan andere genoemde woonvormen zelf echt niet denken. Schrijf op je lijstje welke kamer je graag wel en niet wil huren. Weten wat je echt niet wil is ook heel belangrijk bij het maken van een kamer keuze.

Medebewoners
Vaak worden kamers aangeboden waarbij er voorzieningen zijn die je deelt met huisgenoten. Helemaal voor het uitkiezen zijn deze niet, maar per studentenhuis zijn er vaak wel mensen met dezelfde interesse. Als het belangrijk voor je is, kun je kiezen voor een huis met uitsluitend mannelijke of vrouwelijke personen. Ook een rookvrij huis kan een keuze zijn. Gezamenlijk wonen betekent vaak ook een taakverdeling van huishoudelijke werkzaamheden als koken, boodschappen en schoonmaken. Allemaal geen probleem natuurlijk, vraag vooraf even wat er van je wordt verwacht.

Van wie ga je een kamer huren
Dit is ook een punt om even over na te denken. Huur je van sociale verhuur stichting, dan zijn prijs en woonkwaliteit normaal gesproken wel marktcomfort. Pas echter altijd goed op wie je verhuurder is. Handelaren die woekerprijzen vragen voor kleinen en slecht kamers bestaan nog altijd. Veel leed kun je voorkomen door altijd goed op te letten. Een kamer zoeken via een bekende huurbemiddelaar voorkomt veel zorgen. De biedt kamers aan van derden, dus ook particulier bezit. Bemiddeling door deze gerenommeerde bedrijven geeft natuurlijk geen 100% garantie, maar de kans dat je dan wordt opgelicht is wel heel klein.

Kamers te huur online
Partijen die zich online speciaal richten op studentenhuisvesting en kamer verhuur vind je hier. Bekijk het aanbod op deze websites zeker, en maak gelijk een account aan. Dan wordt je op de hoogte gehouden van het aanbod dat aan je opgave voldoen en kun  je snel reageren als er een kamer vrij komt. Hospiteren, vervelende vragen beantwoorden om vervolgens voor de zoveelste keer worden te afgewezen via het online kameraanbod niet nodig!

Wat kost een kamer huren
De prijs die je voor een kamer betaalt wordt grotendeels bepaald door de grootte, ligging, voorzieningen en natuurlijk de stad of plaats. De gemiddelde kamer huurprijs van de volgende steden zijn onderzocht. Exacte prijzen vind je bij de genoemde kamer verhuurders: Amsterdam, Groningen, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Zwolle.
Kamer huren aanbod Voor een compleet beeld van kamers te huur in heel Nederland van betrouwbare aanbieders, kijk je op de volgende kamer verhuur websites:

 

Je hebt tenslotte niets aan een gemiddelde huurprijs, kijk daarom nu even bij het kameraanbod voor een concrete prijzen vaak voorzien van duidelijke foto’s!

Bijkomende kosten kamer huren
Het huren van een kamer geef vaak ook enkele bijkomende kosten. Hou rekening met onder meer de volgende kosten:
- Kamerhuur (maandelijks)
- Voorschot of vooruitbetaling van huur
- Energieverbruik (vaak inclusief)
- Inboedelverzekering
- Geld voor gemeenschappelijke uitgaven
- Je eigen reiskosten -Sleutelgeld (vaak statiegeld)
- Stappen tijdens je studentenleven ;-)

Je weet nu hoe je ideale kamer er uit ziet, waarop te letten om niet onnodig veel huur te betalen en waar je een compleet overzicht van kamers te huur kun vinden. Bekijk het aanbod en ontdek wat vrij is en goed bij je past. Maak een account aan voor volledig inzicht in het aanbod en ontvang passende kamers op maat per email. Veel plezier in je zoektocht naar de beste kamer en succes met je studie!

Tip voor kamer bezitters;  Kamer over? Denk er eens over na die kamer te verhuren. Via deze woning en kamer verhuur website is eenvoudig uw ruimte ter verhuur aanbieden mogelijk. Mogelijk een mooie kans om je kosten te drukken of mogelijk mee te verdienen. Zeker in de plaatsen Amsterdam, Groningen en Utrecht is veel vraag naar kamers te huur. Ook is leegstand te voorkomen door uw huurhuis als anti kraak aan te bieden.